Categoriearchief: Conceptontwikkeling

SAP Partnerawards

Er zijn allerlei soorten awardshows. Maar het overgrote deel hiervan volgt steeds hetzelfde stramien. Prima, als dit de wens is van de opdrachtgever. Maar SAP doet het graag anders…en heeft hiervoor in Live Impact de perfecte partner gevonden.

Ook dit jaar werden de gasten weer verrast. Op verschillende locaties in de meest innovatieve stad van Nederland: Eindhoven. Hier werden zij ondergedompeld in de soms bizarre wereld van de huidige Gamechangers. Van hen die dagelijks het verschil maken. Van hen die het anders durven te doen.

Doop MS Brouwersgracht

Wanneer Live Impact de vraag krijgt om een uniek schip uit de vloot van Spliethoff te dopen dan stijgt de creativiteit tot grote hoogte. En dit kwam dan ook tot uiting in de openingsact waarmee de gasten op de kade werden verrast.

Alles was tot in puntjes geregeld; van de gastenregistratie tot de indeling van het terrein. Van de catering tot het officiële programma. Live Impact werkt graag op hoog niveau, letterlijk en figuurlijk.

75 jaar HAS

De Hogere Agrarische School heeft een lange weg begaan sinds haar oprichting in 1947. De maatschappij is veranderd evenals het boerenleven. En de HAS groeide mee.

In 1931, op de plek waar vroeger het vee werd verhandeld, organiseerde WOP een prachtig jubileumfeest waarin de geschiedenis van het onderwijsinstituut werd gevierd.

Een muzikale tijdreis nam de gasten mee van het oprichtingsjaar naar het heden. En onderweg werden zij verrast met alle fijne zaken die het leven mooi maken. Toen en nu.

Crazyland

What happens in Crazyland, stays in Crazyland.

Sommige beelden van de incentive-reis voor 200 collega’s naar Crazyland zijn per ongeluk uitgelekt. Daarom ontkent Live Impact alles.

Er schijnt een bijzondere reis te zijn geweest van Den Bosch naar Amsterdam. Met tussenstops in een bingocentrum en in een opblaaskerk. Er blijkt luidkeels meegezongen te zijn. Onderweg en op de eindbestemming op het Thuishaven terrein. Tijdens een waanzinnig diner en een onvergetelijke after-party.

Maar zonder verder in detail te treden: Wat hebben we gelachen en genoten! Het evenement is overigens door de opdrachtgever van Live Impact beoordeeld met een 9.

Foto: Bart Heemskerk

SAP Partnerawards

Wanneer een opdrachtgever aan Live Impact vraagt om een originele vorm voor haar traditionele partnerawards te ontwikkelen zijn ze aan het juiste adres. Van idee tot uitvoer; de editie 2022 was er een om nooit te vergeten.

De relaties van SAP werden meegenomen op een inspirerende tocht langs diverse locaties in Rotterdam. En overal werd op een unieke wijze een aantal awards uitgereikt. In de Kunsthal, in het gloednieuwe Re-mastered….en onderweg.

Een van de hoogtepunten was de bekendmaking van een winnaar door een guerrilla laserprojectie op de nieuwste woontoren van de stad. Dit was wat SAP voor ogen had…en Live Impact meer dan waar maakte.

shell benelux

We gaan langzaam weer naar live. Gelukkig. Maar wat hebben we de afgelopen twee jaar veel geleerd op het gebied van online en hybride. Van een eenvoudige Teams-meeting tot complexe studio-programma’s met vele sessies via meerdere platforms.

Soms puur inhoudelijk, dan weer met een interactief, sociaal element. De ene keer een beetje saai, de andere keer met een grote glimlach. WOP kiest gelukkig altijd voor de laatste variant. Want zelfs als we niet live bij elkaar kunnen zijn, weten zij er altijd een feestje van te maken.

Crazy Reindeer Xmas club

Soms krijg je een opdracht die echt té leuk is. WOP mocht voor Sogeti een tweedaags kerstevenement organiseren dat door de corona-maatregelen uiteindelijk niet door kon gaan. In een kleine 3 weken is het concept omgebouwd tot een online evenement dat ‘anders dan anders’ en onvergetelijk werd.

Met een klein team top-collega’s ontwikkelden we vanaf scratch een bizarre kerstshow met een overvloed aan optredens, gesprekken spelletjes en publieksparticipatie. Voor alle medewerkers en gezinnen van Sogeti. Live uitgezonden vanuit de Crazy Reindeer Xmas Club. Wat een feest!

ABB Update

Je kunt je klanten vragen om naar jou toe te komen voor een update van de laatste ontwikkelingen in de branche. ABB / Busch-Jaeger koos ervoor om zelf naar hen toe te gaan.

In opdracht van Constant in Beweging heb ik samen met de opdrachtgever een inhoudelijk, afwisselend programma samengesteld waarin ABB laat zien op ‘pole position’ te staan.

De prachtige Blue Rhapsody deed alle windstreken in Nederland en België aan. Steeds nieuwe gasten, steeds een wisselend decor…maar altijd een vertrouwd goed programma.

Foto: Robert Aerts

Expeditie 7 werelden van techniek

Najaar 2020 stond in het teken van de Expeditie 7 werelden van techniek. Als projectleider mocht ik samen met het fantastische team van Jet-Net & TechNet werken aan de realisatie van een innovatief platform met vele interactieve video’s.

Tijdens de Expeditie kunnen leerlingen van VMBO, HAVO en VWO kennis maken met de diverse werelden van techniek om zo te ervaren of een carrière in deze richting wellicht iets voor hen is. Aan dit geweldige platform zal het zeker niet liggen!

The Art of Being Human

Theaterregie lijkt iets heel anders te zijn dan het showcallen in een besloten omgeving. Toch zijn er vele overeenkomsten. Het gaat er om dat je jouw boodschap op de juiste manier voor het voetlicht brengt. En dat deze impact maakt bij het publiek.

Toen Steffen Morrison me vroeg om mee te denken over zijn theatertour hebben we lang gepraat over wat hij hiermee wilde vertellen en hoe we dit konden vormgeven. Het resultaat? Een prachtige show met indringende verhalen en spetterende muziek.