Categoriearchief: Conceptontwikkeling

Expeditie 7 werelden van techniek

Najaar 2020 stond in het teken van de Expeditie 7 werelden van techniek. Als projectleider mocht ik samen met het fantastisch team van Jet-Net & TechNet werken aan de realisatie van een innovatief platform met vele interactieve video’s.

Tijdens de Expeditie kunnen leerlingen van VMBO, HAVO en VWO kennis maken met de diverse werelden van techniek om zo te ervaren of een carrière in deze richting wellicht iets voor hen is. Aan dit geweldige platform zal het zeker niet liggen!

The Art of Being Human

Theaterregie lijkt iets heel anders te zijn dan het showcallen in een besloten omgeving. Toch zijn er vele overeenkomsten. Het gaat er om dat je jouw boodschap op de juiste manier voor het voetlicht brengt. En dat deze impact maakt bij het publiek.

Toen Steffen Morrison me vroeg om mee te denken over zijn theatertour hebben we lang gepraat over wat hij hiermee wilde vertellen en hoe we dit konden vormgeven. Het resultaat? Een prachtige show met indringende verhalen en spetterende muziek.

 

Dutch Design Week 2017

Dutch Design Week is een evenement dat ieder jaar weer groter groeit. Met meer dan 300.000 bezoekers, tientallen locaties en 9 uitvoerdagen is het wellicht het meest toonaangevende design-evenement ter wereld.

De officiële opening is ieder jaar weer een hoogtepunt. Dit keer vormde skatehal Area51 het decor voor een snelle, impactvolle ontmoeting met de vormgevers van Dutch Design Week 2017. Met korte presentaties, prachtige video’s en indrukwekkende dans van The Ruggeds.

Opening WMC 2017

Het Wereld Muziek Concours (WMC) is voor muzikanten wat de Olympische Spelen voor sporters zijn. Eens in de vier jaar komen 20.000 muzikanten naar Nederland om drie weken deel te nemen aan wedstrijden op het allerhoogste niveau.

Aan Live Impact de eer om de officiële openingsceremonie te bedenken en te produceren. Samen vertaalden we het thema “Breathing the World” naar een muzikale en spectaculaire wereldreis die het aanwezige publiek compleet omver blies.

Enkele feitjes: 289 crewleden, 1.482 warme maaltijden, 150 artiesten, een kraan van 83 meter hoog en 12.000 enthousiaste bezoekers

De pers omschreef de opening als “een Olympisch spektakel”…..missie geslaagd!

Very last minute

Het gebeurt gelukkig zelden, maar ook event professionals worden weleens ziek. Wanneer dit het geval is op de dag van uitvoer van een evenement, dan moet er snel en flexibel gehandeld worden. WOP werd met deze situatie geconfronteerd;  zo’n 10 uur voordat de eerste gasten van het jaarlijkse personeelsfeest zouden arriveren.

Gelukkig was het concept bekend (zelf mee ontwikkeld), was de locatie vertrouwd alsook de technische crew en de artiesten. Op deze manier kon alles soepel worden opgelost en werden de gasten van Microsoft enkele uren later verrast met een gelikte show die stond als een huis.

Professionaliteit, samenwerking, flexibiliteit en vertrouwen…om onverwachte gebeurtenissen het hoofd te bieden. Wat een leuk vak is dit toch!

 

 

Over land, over zee en door de lucht!

Het meer dan 100 jaar oude familiebedrijf Rotra heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een full service logistiek dienstverlener. Wereldwijde expeditie door de lucht, over zee en over land, gebundeld in één flexibele organisatie.

In het voorjaar van 2016 opende Rotra een nieuwe kade en terminal bij haar hoofdvestiging in Doesburg. Een memorabel moment voor het bedrijf en een enorme push voor de regio. Gedurende twee dagen werden medewerkers, notabelen en relaties uitgenodigd op de Jules Verne om deze officiële opening feestelijk te vieren. Een spectaculaire vliegshow was hierbij een van de hoogtepunten.

fotografie: Sjoerdfotografie

DHL Tijdstrijd

Conceptontwikkeling – Conceptbeschrijving – Showproductie – Regie

DHL zorgt er al 40 jaar voor dat bestellingen volgens afspraak geleverd worden in Nederland en ver daarbuiten. Om dit te vieren wilde de directie terugkijken op 40 bevlogen jaren en energie opdoen voor de komende decennia.

De Fabrique bleek de ideale locatie voor een feest dat iedere aanwezige nog lang zal bij blijven. Van de seventies, de eighties tot nu…alle tijden werden weerspiegeld in de kleding van de gasten. Na een heerlijk diner gingen zij een muzikale de strijd met elkaar aan tijdens de DHL Tijdstrijd…een heerlijke geregisseerde chaos met iconische artiesten, eigen talent en een muzikale bingo. Feest!

 

Steinweg familiedag

Conceptontwikkeling – Conceptbeschrijving – Showproductie – Regie

EventZ® organiseerde een grootschalige familiedag in de verschillende havens van overslagbedrijf C. Steinweg. Het evenement werd afgesloten met een uniek feest aan het Parmentierplein in Rotterdam. Jong en oud vermaakten zich in de kermisattracties, bij de talloze theateracts en de vele originele eettentjes. Op het hoofdpodium volgde de ene bekende act de andere op. Licht, geluid, video en special effects…alles was van topniveau.