Categoriearchief: Showproductie

10 jaar TEDx Amsterdam

Het begint een mooie traditie te worden; samen met Events in Business wordt TEDx Amsterdam tot in de puntjes geproduceerd en geregisseerd. Dit jaar bracht de organisatie de 10e editie ten tonele.

Het jubileum van TEDx Amsterdam werd op unieke wijze gevierd. Met de grootste brainstorm-sessie van het land en vele sprekers, optredens en presentaties. Wat een energie! Wat een creativiteit!

Een afscheid met perspectief

Als de CEO van dé hoogspanningsnetbeheerder van Nederland en een groot deel van Duitsland zijn taken overdraagt om iets anders te gaan doen, dan is het tijd om even stil te staan. Om te zien wat TenneT tijdens zijn 16 jaar leiderschap heeft bereikt en welke ontwikkelingen de komende decennia te verwachten zijn.

In een ontspannen sfeer werden politieke en zakelijke relaties uitgenodigd om getuige te zijn van een mooie talkshow. Met de hoofdrolspeler als vaste tafelgast en een wisselende samenstelling van inspirerende stakeholders. Waarbij inspirerende visies en bijzondere anekdotes elkaar afwisselden. Het publiek luisterde geboeid naar alle verhalen, als Kroon-getuigen van een imposante carrière.

WeMakeThe.City

Events in Business was als producent nauw betrokken bij de 2e editie van het event WeMakeThe.City van de Economic Board Amsterdam. In drie inhoudelijke en inspirerende evenementen werd het sociaal-economisch klimaat van de regio besproken.

In Theater Amsterdam vonden die dag meer dan 20 presentaties en sessies plaats op het hoofdpodium. De content op het indrukkende scherm speelde hierbij een belangrijke rol. Snel, actueel en to-the-point…een heerlijke regie-opdracht!

TEDx Amsterdam

TEDx is de afgelopen 10 jaar echt een begrip geworden. Hier wil je als spreker staan wanneer je een verhaal te vertellen hebt. Maar dan wel kort, bondig en aantrekkelijk voor het publiek. Want dit is veeleisend. Maar heb je ze te pakken…dan is hun enthousiasme een diep en warm bad.

In samenwerking met Events in Business mocht ik de regie doen van het podiumprogramma. Internationale sprekers, originele acts en een korte repetitietijd. Een uitdagende klus die alleen met een topteam volbracht kon worden.

Dutch Design Week 2017

Dutch Design Week is een evenement dat ieder jaar weer groter groeit. Met meer dan 300.000 bezoekers, tientallen locaties en 9 uitvoerdagen is het wellicht het meest toonaangevende design-evenement ter wereld.

De officiële opening is ieder jaar weer een hoogtepunt. Dit keer vormde skatehal Area51 het decor voor een snelle, impactvolle ontmoeting met de vormgevers van Dutch Design Week 2017. Met korte presentaties, prachtige video’s en indrukwekkende dans van The Ruggeds.

Opening WMC 2017

Het Wereld Muziek Concours (WMC) is voor muzikanten wat de Olympische Spelen voor sporters zijn. Eens in de vier jaar komen 20.000 muzikanten naar Nederland om drie weken deel te nemen aan wedstrijden op het allerhoogste niveau.

Aan Live Impact de eer om de officiële openingsceremonie te bedenken en te produceren. Samen vertaalden we het thema “Breathing the World” naar een muzikale en spectaculaire wereldreis die het aanwezige publiek compleet omver blies.

Enkele feitjes: 289 crewleden, 1.482 warme maaltijden, 150 artiesten, een kraan van 83 meter hoog en 12.000 enthousiaste bezoekers

De pers omschreef de opening als “een Olympisch spektakel”…..missie geslaagd!

Kanjers in het vak

Al jaren is Stichting TechniekTalent op zoek naar nieuwe kanjers voor allerhande technische beroepen. Zij worden hierin ondersteund door overheid en bedrijfsleven. Want met techniek creëert men de toekomst.

In de Werkspoorkathedraal in Utrecht werd een ‘festival’ georganiseerd voor jongeren die geïnteresseerd zijn in techniek. Er was van alles te zien en te beleven. En voor de (V)MBO-ers die hadden meegedaan aan de interessante opdrachten in het voortraject vonden hier de spannende finales plaats. Met natuurlijk de prachtige prijsuitreikingen? Wie mag zich een jaar lang ‘het technische talent’ van Nederland noemen?

 

KPN Kick-off 2017

(Show)productie

Traditiegetrouw startte KPN het jaar met een kick-off voor haar medewerkers. En waar de Zakelijke Markt en de Consumenten Markt bij eerdere edities hun eigen bijeenkomst organiseerden, kwamen ze nu samen. In de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Tijdens drie geweldige dagen. Ieder met een eigen programmering, steeds op het allerhoogste niveau.

Brilman I Onze Kapel was verantwoordelijk voor het concept, de organisatie en uitvoering. De gasten maakten kennis met de nieuwste producten en diensten, kregen te horen wat de plannen van KPN voor 2017 zijn en vierden samen het behaalde succes. Met een waanzinnige openingsshow, een afwisselend entertainmentprogramma, met de leveranciers en met elkaar. Op naar 2018!

On the Spot!

Verlichting is al jaren zo veel meer dan een paar spaarlampen in je huis. Het gaat om domotica, om app’s, om prachtig design en persoonlijke toepassingen. De specialisten die dit najaar naar De Woonindustrie kwamen wisten hier alles van.

Constant in Beweging ontving hen in een ambiance waaruit bleek dat er momenteel keihard gewerkt wordt in deze branche. Dat men altijd bezig is met de nieuwste innovaties en steeds op zoek is naar spectaculaire technologie.

In de openingsshow van het evenement werden al deze elementen duidelijk zichtbaar. De gasten stonden midden in de razendsnelle show. Alles werd met elkaar verbonden…alles op elkaar afgestemd…net als de nieuwste domotica.

 

All images © 2016 – Robert Aarts Photography – All rights reserved

Grensoverschrijdende energie

Een goede relatie van WOP is al jarenlang een wereldwijde marktleider. Maar dat wil niet zeggen dat zij achterover leunt en tevreden toekijkt hoe goed alles gaat. Juist dit bedrijf is zich bewust van de noodzaak tot continue verbetering.

In Brussel werd de strategie voor 2020 toegelicht aan de beste medewerkers uit alle lagen van de organisatie. En samen werden er nieuwe plannen en werkwijzen ontwikkeld om de doelstellingen te kunnen behalen.

In een interactief programma borrelde de energie door de zaal. Het enthousiasme leidde tot originele ideeën en concrete verbetervoorstellen. De enerverende dag werd afgesloten met een spetterend feest.